خدیجه گرشاسبی در گفتگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «سپاس خبر» با بیان اینکه زنان در حادثه کربلا همانند مردان وظایف خاصی بر عهده داشتند اظهار کرد: در زنده ماندن این حادثه و تاثیرگزاری نقش بسیار ارزندهای ایفا کردند.
واعظ مطرح بوشهری گفت: حضرت زینب (س) با همه مصیبتها و رنجهای که به آنها وارد شده بود هرگز از این وظیفه مدیریتی که بر دوششان بود غافل نبود. مراقبت کودکان و پرستاری و حفاظت از جان اسیران و هدایت و رهبری کاروان بهویژه پیامرسانی در قالب خطبهها و حتی انتخاب کردن وقت مناسب برای ایراد خطبهها بود.
وی افزود: حفظ امنیت و جلوگیری از هتک حرمت خانواده اولین دلایل از دلایل همراهی و محوریت خانواده برای امام حسین (ع) بود و از همه مهمتر ابلاغ پیام این حماسه تاریخی به نسلهای آینده بود.
گرشاسبی با بیان اینکه زنان در عرصه نهضت عاشورایی هنگام و بعداز نهضت نقش بسزایی داشته است تصریح کرد: با توجه به نقش زنان در حماسه عاشورا میتوان گفت که زنان از نظر رسیدن به کمالات انسانی برابر با مردان است و زنان بزرگ عاشورایی با حضور در عرصههای مختلف حماسه آفریدند.
واعظ مطرح بوشهری خاطرنشان کرد: با توجه به فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی زنان مسلمان امروز باید در ابعاد مختلف از بانوی ارجمندی چون حضرت زینب کبری (س) الگو بگیرند و از جهات مختلف در بُعد معنوی، معلم اخلاق، رفتارهای اسلامی زنان از درون خانوادها و درون جامعه انتقال دهنده خوبی باشند و در حفظ ارزشها رساند این پیام ها همراه و همگام باشند.
وی تصریح کرد: نقش زنان در ساختن جامعه و در صحنههای اجتماع با حفظ حدود موازین شرعی از نظر اسلام جایز و شروع است؛ ولی باید به گونه های باشد که آنان را از وظیفه اصلی و اساسی خود باز ندارد در عیر این صورت نه تنها حضور زنان در عرصه جامعه به پیشرفت آنها کمک نخواهد کرد؛ بلکه لطمهای جبرانناپذیری به جامعه وارد خواهد شد.
گرشاسبی با اشاره به اینکه قیام عاشورا تجدیدکننده حیات اسلام و جوامع بشری است گفت: زنان بوشهری در تمام ابعاد عزاداری سالار شهدا (ع) منحصر به فرد بودند؛ زیرا زنان بوشهری در عزاداری نقش محوری در اربعین دارند.